Klockor från Omega – världskänd schweizisk kvalitet

posted in: Allmänt | 0

Världskända Omega är några av de bästa klockorna som finns. De finns att köpa i så gott som varje land runt om planeten.

OmegaOmega klockor har en lång historia. Den tar sitt avstamp i mitten av 1800-talet, närmare bestämt 1848, när den schweiziska mannen Louis Brandt började tillverka Omega klockor. Han ville gärna sprida sin konst och reste omkring i Europa för att sälja sina klockor på många platser. Han besökte även Sverige. Detta var kanske en bra idé med tanke på den världsomfattande kännedomen kring märket Omega. Viss statistik kring detta visar att cirka 70 % av jordens befolkning känner till varumärket Omega.

Omega har många bedrifter bakom sig. Bland annat var det en Omega som var den första klockan på månen. För att vara en klocka som togs med på rymdfärden behövdes klockan klara av mängder med tester gjorda av NASA. Omegas Speedmaster Professional Moon Watch blev namnet på den första klockan som klarade dessa tester. Något som karaktäriserade denna klocka var att den för ovanlighetens skull inte hade safirglas på framsidan. Detta hade de flesta klockorna, även de flesta Omega klockor som gjordes då, och det har de även idag. Safirglas är mycket resistent mot repor, men spricker glaset går det i bitar. Detta är mycket farligt i en miljö där gravitationen är annorlunda. Glassplitter i luften är inget att rekommendera. Denna Omega var gjord av Hesalit, som inte går i bitar när den spricker.

En annan bedrift som Omega har bakom sig är att James Bond brukar ha dem på sig i filmerna. Omega har också varit officiell sponsor till de olympiska spelen i 22 spel i följd. Första gången var under de Olympiska spelen i Los Angeles 1932.

Förutom att Omega är världskända, har en spännande historia, används av James Bond och av astronauter så är de fantastiskt välgjorda och vackra klockor. Har du någonsin möjlighet att äga en så tveka inte.

Leave a Reply