Modern 3D-visualisering

posted in: Allmänt | 0

Idag ska vi berätta om 3D-visualisering. Är det inte fascinerande? Att börja med en bild i hjärnan och sedan skapa en verklighetstrogen modell från ingenting. Det är verkligen någonting som vi är intresserade och fascinerade av. Ofta är produktbilder och miljöbilder du ser helt gjorda i 3D-program och sedan renderade för att se så verklighetstrogna ut som möjligt.

Men det huvudsakliga syftet är givetvis inte att lura betraktaren utan att visualisera hur en produkt ska se ut och hur den passar i en viss miljö. Friheten för en 3D-visualiserare är enorm och jobben många. 3D-visualisering är någonting som behövs i oerhört många branscher. I huvudsak inom produktion, men också inom arkitektur och i filmvärlden.

3D

3D-visualisering kan finnas i olika former, kolla till exempel in de projekt som Studio 3D gjort. En visualisering i 3D är ju självklar tredimensionell och kan ses från alla vinklar. Men vad man gör med 3D-modellen kan variera. Antingen så utnyttjar man den till max och gör den till en rörlig film eller en interaktiv bild, eller så placerar man den i en 2D-bild där man bara betraktar den från en bestämd vinkel.

Oavsett vad så är 3D-modellering något häftigt och vi skulle gärna hålla på med om vi fick bestämma, det tror jag alla här håller med om. Kanske skulle man börja med att rita lite 3D på papper? Boxar och grejer. Allt stort börjar med ett frö som mormor Britt brukar säga!

Vi hörs nästa gång!

Leave a Reply