Tre anledningar till varför du ska spela golf

posted in: Allmänt | 0

Många är vi som älskar att spela golf. Sporten som alla kan spela, som innehåller både spänning och avslappning och som är omtyckt av människor i alla åldrar och klasser. Alla vet vad golf är för något, men väldigt få människor har full koll på alla regler som gäller i sporten. Inte ens den klassiske golfaren känner till allt som gäller på golfbanan.

Spela GolfVärldens äldsta sport

Var golf har sitt ursprung är inte helt och hållet säkerställt. Vissa menar på att sporten kommer ifrån Nederländerna och att den först spelades redan i slutet på 1200-talet. Men vanligtvis är det Skottland som brukar kallas det land där golf uppfanns. Nyligen uppkom ett nytt land som ett i kampen om golfens grundare. Bevis för att en liknande sport spelades i Kina över 500 år innan det gjordes det i Skottland hittades. Hur det nu än är, vilken del av världen som först spelade golf, så är det en av världens äldsta sporter.

Alla människors sport

Länge var golf någonting som bara överklassen sysslade med. Det var en plats där de fina roade sig och umgicks och absolut ingen plats för underklassen. Inte heller någonting för kvinnor, men det var i för sig inget speciellt för just golf. Även om sporten fortfarande har kvar känslan av finhet, med stor popularitet i rikare områden, så är det numera alla slags människor som spelar. Ör

Vill du spela?

Om du är intresserad av att testa på golf så finns alla möjligheter att göra det. Överallt finns golfbanor och även om du inte får spela på dem innan du tagit ett så kallat grönt kort, ett slags ”körkort” för golf, så finns möjligheten att ta detta kort på golfbanorna. Dessutom finns det mindre golfbanor, så kallade ”pay-and-play” som är öppen för den som aldrig har spelat på många ställen. Så ta chansen, det är verkligen roligt!

Leave a Reply