Förarintyget – en bra introduktion till dig som vill bli fartygsbefäl

posted in: Allmänt | 0

Förarintyget - navigationsgruppenFör dig som vill arbeta på vattnet och köra betalande gäster är kursen fartygsbefäl klass 8 något för dig. Eller varför inte börja med ett förarintyg där du får börja med grunderna i navigering. Eller så kanske du behöver friska upp kunskaperna inför kommande kurser? Då är förarintyget något för dig. I ett hop av olika utbildningar tillgängliga är kursen som ger dig en examen i fartygsbefäl klass 8 en relativt komplicerad och djupgående kurs. För att köra båt på havet behövs inget körkort. Det behövs heller inget förarintyg eller förarbevis. Är du en nybörjare på havet och inte haft båt speciellt länge är inte kursen för fartygsbefäl klass 8 något för dig. Då är kursen för förarbevis en perfekt start för dig! Fartygsbefäl klass 8 är en mer djupgående kurs för den som under en längre tid befunnit sig på havet och vill ta det ett steg längre.

För att bli professionell och kunna erbjuda tjänster mot betalning på havet krävs alltså att du har en examen i fartygsbefäl klass 8. Utbildningen går igenom många olika saker inom navigation, sjömanskap och allt du kan tänka dig inom ämnet. Utbildningen är mer djupgående än tidigare utbildningar och har en högre svårighetsgrad vilket ställer både krav och seriositet på kursdeltagaren. Kursen sträcker sig under många dagar och praktiska delar så som sjukvård, säkerhet och brandövningar ingår och är obligatoriska för att bli godkänd.

Du behöver alltså en examen inom fartygsbefäl klass 8 för att kunna arbeta på havet och ta betalt av kunder. Men för att överhuvudtaget köra ett mindre fartyg, oavsett om det är ett arbete eller inte, så är denna examen ett krav. För att köra båtar med dräktighet 20 och med maximalt 12 stycken passagerare utöver dig själv är det denna examen som gäller. Annars kan förarintyget vara en början till mer komplicerade utbildningar

Är du på jakt efter dessa utbildningar? Är fartygsbefäl klass 8 utbildningen du söker efter. Eller kanske förarintyget? Utbildningarna hålls på många platser i Sverige och det är bara för dig att boka plats. Lycka till med framtiden på havet.

Leave a Reply