Nya däck till bilen?

posted in: Allmänt | 0

Det finns många olika sorters däck att välja mellan till din bil. Det absolut viktigaste är att förstå skillnaden mellan däck avsedda för olika klimat. Vi har inte samma däck i Sverige under våra bilar under sommaren som vi har under vintern. Detta eftersom vädret, temperaturen, värmen och därmed också väglaget förändras. Att köra med däck lämpade för sommaren under vintern kan resultera i katastrof. Den viktigaste skillnaden från däck till däck är alltså vinterdäck gentemot sommardäck. Här finns också olika slags däck att välja mellan. Du kan se ett stort sortiment däck hos Eklunds bildelslager.

Om du ska välja vinterdäck bör du välja däck utefter var du kommer att köra bilen någonstans. Är det på platser där temperaturen ständigt kommer att vara under nollan passar en typ av däck bäst. Är det på en plats där det kommer att vara mycket snö på vägarna passar en annan typ av däck bättre. Kika på de olika alternativen och välj den typ av däck som beskrivs på bäst sätt utefter dina förutsättningar. Det finns också en viktig del i detta som berör miljön. Om du bor på ställen där det sällan är minusgrader och vinterväglag så finns det alternativ till däck som är skonsammare för miljön än dubbade däck. Att köra med dubbade däck på icke vinterväglag skrapar upp asfalten vilket påverkar miljön till det negativa.

Men det finns också många olika slags däck avsedda för sommaren, eller rättare sagt avsedda för annat än minusgrader, snö och is. Vad är det du ska använda dina däck och ditt motordrivna fordon till? Är det vanlig bilkörning? Kanske är det någon form av tävling i motorsport eller körning i någon slags terräng? Däcken ska spegla användningsområdet av fordonet. Beroende på var ditt fordon ska köras och på vilket sätt det ska köras bör däcken spegla användningsområdet. När du väljer däck ska du givetvis veta detta. Andra begrepp att ha i åtanke är sådana som mönsterprofil och runflat-däck. När du läser på om däck och bestämmer dig så bör många olika synsätt användas.

Så nu vet du lite mer och kan ha rätt däck när vintern kommer till Skövde.

Leave a Reply